3 Δεκ 2010

Παρουσίαση βιβλίου: 'Από την κοσμογονία στην γλωσσογονία' - Νανόπουλος & Μπαμπινιώτης

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ. (Megaron Plus, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

«Ο Δημήτρης Νανόπουλος και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης συζητούν δημόσια με θέμα «Από την κοσμογονία στη γλωσσογονία». Δύο επιστήμονες και διανοούμενοι, ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος και ο γλωσσολόγος Γιώργος Μπαμπινιώτης , διαλέγονται ζωντανά ενώπιον τού κοινού τού Megaron Plus για μεγάλα ζητήματα τού χώρου των φυσικών επιστημών και τής κοσμολογίας στη συνάφειά τους με θέματα τού χώρου τής γλώσσας και των ανθρωπιστικών επιστημών.
Από την κοσμογονία στη γλωσσογονίαΠέραν τής πρωτοτυπίας και τού ενδιαφέροντος που έχει από τη φύση του ένας ζωντανός διάλογος δύο γνωστών επιστημόνων, αυτά που προκύπτουν αβίαστα είναι το συνεχές τής γνώσης, η εκπλήσσουσα παραλληλία των θεμάτων και η συμπληρωματικότητα τού χώρου των φυσικών και των ανθρωπιστικών επιστημών, τού κόσμου μας, τής νόησης και τής γλώσσας.»
Στο βιβλίο «Από την κοσμογονία στη γλωσσογονία. Μια συν-ζήτηση» (σελ. 208, Αθήνα 2010, Εκδ. Καστανιώτη) που κυκλοφορεί αποτυπώνεται ένας ζωντανός διάλογος των δύο επιστημόνων επί θεμάτων που θα συζητηθούν στην εκδήλωση τού Μεγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να μάθουμε τι σκέφτεστε...